Ιταλία: Συγκέντρωση στην Ρώμη για τα δύο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών
Περισσότεροι από εκατόν πενήντα άνθρωποι συμμετείχαν, σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 28/2), στην πλατεία Εσκουιλίνο της Ρώμης, σε συγκέντρωση για τα δυο χρόνια από την τραγωδία των Τεμπών.
«Πενήντα επτά ψυχές ζητούν δικαιοσύνη» και «δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών», ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό.
Παράλληλα, κινητοποιήσεις με συμμετοχή Ελλήνων μονίμων κατοίκων της Ιταλίας, φοιτητών, αλλά και Ιταλών πολιτών, οργανώθηκαν σήμερα στο Μιλάνο, στην Νάπολη, στην Περούτζια, στο Λέτσε, στην Φλωρεντία και στην Καλαβρία.
Στην Αιώνια Πόλη η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κάτω από την Βασιλική Εκκλησία αφιερωμένη στην Παρθένο, «Σάντα Μαρία Ματζιόρε», κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.
Οι συμμετέχοντες, με σειρά παρεμβάσεων, ζήτησαν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και ανέγνωσαν τα ονόματα των πενήντα επτά θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας. Η κινητοποίηση άρχισε στις 3 το απόγευμα ώρα Ιταλίας (4 ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε μετά από πάνω από δύο ώρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τέμπη: Μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία στην Καρδίτσα
Το πετρελαιοφόρο που καταδιώκεται από τις ΗΠΑ έχει πλέον τη ρωσική σημαία ζωγραφισμένη στο πλάι του
22:10
Η βασιλόπιτα στα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα κέικ του κόσμου - Οι «ρίζες» της (pic)
21:57
Politico: Ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την κυπριακή προεδρία εν μέσω έντασης με την Τουρκία
21:46
«Το 2026, η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»: Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη (vid)
21:30