Βέλγιο: 90χρονος σκότωσε δύο άλλους ενοίκους ενός οίκου ευγηρίας
Βέλγοι αστυνομικοί
AP Photo/Martin Meissner (φωτογραφία αρχείου)Έρευνα είναι σε εξέλιξη στο Βέλγιο καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ένας 90χρονος συνταξιούχος σε έναν οίκο ευγηρίας που υπέφερε από ψυχιατρικά προβλήματα σκότωσε χτυπώντας με μαχαίρι άλλους δύο ενοίκους της μονάδας,
Ο φερόμενος ως δράστης είχε ήδη σκοτώσει τη σύζυγό του ηλικίας 87 ετών με ένα σφυρί το 2021, όμως η δικαιοσύνη δεν είχε κρίνει ότι φέρει ποινική ευθύνη λόγω μιας σοβαρής ψυχικής νόσου, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο δήμαρχος του Ντέντεργκεμ, Κένρααντ Ντεγκρόοτε, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσαν φλαμανδικά ΜΜΕ.
Ο άνδρας είχε τότε μεταφερθεί στον οίκο ευγηρίας του Ντέντεργκεμ στο βορειοδυτικό Βέλγιο.
Η νέα τραγωδία εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή σε αυτήν την ιδιωτική μονάδα. Πέραν των δύο νεκρών, ηλικίας 93 και 97 ετών, μία γυναίκα 94 ετών τραυματίστηκε και «διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε η εισαγγελία της δυτικής Φλάνδρας.
Ο φερόμενος ως δράστης, που ήταν οπλισμένος με ένα «μικρό μαχαίρι», συνελήφθη και αναμένεται να υποβληθεί σε ανάκριση από την αστυνομία, σύμφωνα με τον Ντεγκρόοτε.
«Η έρευνα σχετικά με τις συνθήκες βρίσκονται σε εξέλιξη», υπογράμμισε από την πλευρά της η εισαγγελία.
Τραμπ: «Θέλω αραιό αίμα να περνά από την καρδιά μου» - Γιατί «παρακούει» τους γιατρούς του
18:08
Άγνωστος εισέβαλε δύο φορές στο Παλάτι του Κένσινγκτον - Έλειπε η Κέιτ και ο Ουίλιαμ
17:56
Λουτράκι: Kαρχαρίας βγήκε για... χειμερινή βόλτα στα ρηχά νερά παραλίας (vid)
17:45
Βασιλιάς Κάρολος και Κέιτ Γουίνσλετ εν τη ενώσει: Στον «αέρα» το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη φύση (vid)
17:33