Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν με Ζελένσκι και Τραμπ
O Εμανουέλ Μακρόν
Ludovic Marin, Pool via APΟ Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με σειρά ηγετών, μεταξύ των οποίων τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, μια μέρα μετά την αντιπαράθεση Αμερικανού και Ουκρανού προέδρου στον Λευκό Οίκο.
Ο Μακρόν επικοινώνησε επίσης με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε.
Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών δεν ανακοινώθηκαν ωστόσο είναι σαφές ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την προοπτική των ειρηνευτικών συνομιλιών δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση και στις συζήτησεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία.
Οι συζητήσεις ήταν μέρος των προετοιμασιών της συνόδου Ευρωπαίων συμμάχων του Κιέβου που θα γίνει αύριο Κυριακή στο Λονδίνο, καθώς και της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ στις 6 Μαρτίου, σύμφωνα με το Ελιζέ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μακρόν για το επεισόδιο Τραμπ-Ζελένσκι: Σεβασμός για εκείνους που πολεμούν από την αρχή
Ο Τραμπ απορρίπτει την νέα πρόταση του Ιράν - «Ή συμφωνία ή θα τους ισοπεδώσουμε»
21:02
«Είναι απούσα, δεν δικαιούται να μιλάει»: «Πυρά» του δικηγόρου του 89χρονου στην κόρη του δράστη (vid)
20:51
ΥΠΕΞ: Στην Κρήτη 176 συμμετέχοντες του Sumud Flotilla - 31 άτομα μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες
20:46
Ιράν: Μπαράζ τηλεφωνικών επαφών Αραγτσί για την νέα πρόταση της Τεχεράνης
20:40