Λαβρόφ: Ρεαλιστικός ο στόχος του Τραμπ για την Ουκρανία - «Πυρά» στους Ευρωπαίους
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ
AP Photo/Alexander ZemlianichenkoΘετικά σχόλια για την στάση του Τραμπ στο ουκρανικό επεφύλαξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ενώ την ίδια ώρα έστρεψε τα βέλη του εναντίον της Ευρώπης.
Ειδικότερα η Μόσχα θεωρεί ρεαλιστικό τον στόχο του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία επιπλήττοντας και κατηγορώντας παράλληλα την Ευρώπη για «επιδίωξη τους να συνεχιστεί η πολεμική διαμάχη», σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Οι δηλώσεις αυτές του Ρώσου υπουργού εξωτερικών έρχονται στον απόηχο της καταστροφικής συνάντησης Τραμπ - Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο όπου βρέθηκε ο ουκρανός πρόεδρος για να υπογράψει το κείμενο συμφωνίας για τις σπάνιες γαίες.
Συμφωνία που θα αποτελούσε και το πρώτο βήμα προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του Ουκρανικού Πολέμου και η οποία τελικά δεν υπεγράφη αφού Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι συγκρούστηκαν μέσα στον Λευκό Οίκο, μπροστά στις κάμερες.
Για τον Ζελένσκι η έκρηξη και σύγκρουση αυτή, σύμφωνα με ανάλυση της Wall Street Journal, κατέστρεψε μια κρίσιμη ευκαιρία να εξασφαλίσει ισχυρότερη υποστήριξη για τη μακροπρόθεσμη άμυνα της Ουκρανίας.
Από την άλλη, για τον Τραμπ, όσα διαδραματίστηκαν μπροστά στις κάμερες, αποτελούν ένα βήμα πίσω στον στόχο του για την σφυρηλάτηση μίας συμφωνίας ειρήνης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
Σημειώνεται ότι σε κάθε περίπτωση και οι δύο άνδρες έχουν κάθε συμφέρον να σώσουν τη σχέση τους - ή τουλάχιστον να καλύψουν τις διαφορές τους – προκειμένου να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Ανάρτηση Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στην «κυρά του Δέλτα»: «Άρτεμη το χέλι δεν παίζεται» (vid)
22:15
Κούβα: Τέσσερις νεκροί, επτά τραυματίες σε μάχη του λιμενικού με σκάφος προερχόμενο από την Φλόριντα
22:06
Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Ισπανία το 1981
22:02
Ζάκυνθος: Σε αναστολή η παιδίατρος - Τι αναφέρει το νοσοκομείο για το βρέφος με μηνιγγίτιδα
21:51