Έτοιμος να υπογράψει τη συμφωνία για τα ορυκτά δηλώνει ο Ζελένσκι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Gleb Garanich/Pool Photo via APΟ Ζελένσκι «ανοίγει» τον δρόμο για την επίτευξη της συμφωνίας για τα ορυκτά μεταξύ του Κιέβου και της Ουάσιγκτον. Σε δηλώσεις που έκανε στο βρετανικό δίκτυο, τόνισε ότι η συμφωνία είναι έτοιμη να υπογραφεί από τον αρμόδιο υπουργό.
«Η συμφωνία (σ.σ. για τις σπάνιες γαιές) που βρίσκεται στο τραπέζι, θα υπογραφεί εάν τα μέρη είναι έτοιμα», υπογράμμισε.
«Μπορεί να σωθεί η σχέση μου με τον Τραμπ»
Ακόμη, σύμφωνα με το BBC, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι πιστεύει πως θα μπορούσε να σώσει τη σχέσή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετά από την επεισοδιακή τους συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο, όμως τόνισε ότι πρέπει οι συνομιλίες να συνεχιστούν με διαφορετική μορφή.
Ο Ουκρανός δήλωσε είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι αν και ο ίδιος δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα σταματούσαν τη βοήθειά τους στην Ουκρανία – γιατί αυτό θα βοηθούσε μόνο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν – εργάζεται για να προετοιμαστεί για τυχόν προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σύνοδος Λονδίνου: «Η Ουκρανία αισθάνεται ότι έχει ισχυρή υποστήριξη στην Ευρώπη», λέει ο Ζελένσκι
Δισεπίλυτος ο γρίφος της ειρήνης στην Ουκρανία - Η ευρωπαϊκή παρέμβαση και ο ρόλος των ΗΠΑ
SPONSORED
Ψηφιακός μετασχηματισμός Δικαιοσύνης – Τι αλλάζει σε ποινικό μητρώο, αρχεία και δικαστικές αίθουσες
09:36
«Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης»: Τι «έβγαλε» η δημόσια διαβούλευση για εκλογικό νόμο και «ΕΝΦΙΑ»
09:36
Hotel news: Τα πιο hot ξενοδοχειακά νέα έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τη σεζόν
09:30
Τραυματισμός 23χρονου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος: Μεταφέρθηκε στο «Θριάσιο»
09:09