ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν έναν 13χρονο που ήταν οπλισμένος με αεροβόλο

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν έναν 13χρονο που ήταν οπλισμένος με αεροβόλο
FACEBOOK

Άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις ΗΠΑ, όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 13χρονο έφηβο στην περιοχή Κολόμπους, στο Οχάιο στα βόρεια της χώρας.

Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα για ένοπλη ληστεία στην περιοχή με την εμπλοκή πολλών υπόπτων. Βάσει της ανακοίνωσης της αστυνομίας, όταν επιχείρησαν να τους μιλήσουν, δύο εξ αυτών το έβαλαν στα πόδια και οι αστυνομικοί άρχισαν να τους καταδιώκουν.

Σε ένα σοκάκι σε κοντινή απόσταση, ενώ οι αστυνομικοί «προσπαθούσαν να τους συλλάβουν, ο ένας από αυτούς τράβηξε από τη ζώνη του κάτι που έμοιαζε με περίστροφο».

Τότε ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ, τον πυροβόλησε «αρκετές φορές» και τον τραυμάτισε, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν στη συνέχεια στο σημείο της τραγωδίας «κάτι που έμοιαζε με ένα περίστροφο», το οποίο αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είναι ένα αεροβόλο με λέιζερ.

Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τον θάνατο του Τάιρι Κινγκ, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο παιδιατρικό νοσοκομείο Nationwide το βράδυ της Τετάρτης, ενώ αναζητούνται οι άλλοι ύποπτοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ