ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κρίστιαν Στόκερ ορκίστηκε νέος Καγκελάριος της Αυστρίας - Ηγείται τριτοκομματικής κυβέρνησης

Ο Κρίστιαν Στόκερ ορκίστηκε νέος Καγκελάριος της Αυστρίας - Ηγείται τριτοκομματικής κυβέρνησης

Ο νέος Καγκελάριος της Αυστρίας Christian Stocker 

(AP Photo/Heinz-Peter Bader)

Ο ηγέτης του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), Κρίστιαν Στόκερ, ορκίστηκε το πρωί της Δευτέρας (03/03/2025) νέος Καγκελάριος της Αυστρίας.

Ο 65χρονος πολιτικός ηγείται πλέον της τρικομματικής κυβέρνησης συνασπισμού στην Αυστρία, της πρώτης που σχηματίζεται μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Η τελετή της ορκωμοσίας του Στόκερ έγινε υπό την παρουσία του προέδρου Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, με την ορκωμοσία των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης να ακολουθεί.

Το OVP αναλαμβάνει τα υπουργεία Εσωτερικών και Άμυνας, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης. Το Φιλελεύθερο Κόμμα Neos αναλαμβάνει το υπουργείο των Εξωτερικών.