Σύγκρουση λεωφορείων στη Βαρκελώνη – Πάνω από 50 τραυματίες
Σωστικά συνεργεία μετά από τροχαίο με λεωφορείο στην Ισπανία (φωτογραφία αρχείου)
APΜια σύγκρουση μεταξύ δύο λεωφορείων που μετέφεραν τουρίστες, σε πολυσύχναστη λεωφόρο της Βαρκελώνης άφησε πίσω της περίπου 50 τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
«Συνολικά 63 άτομα δέχθηκαν πρώτες βοήθειες», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Άλμπερτ Μπατλέ, αντιδήμαρχος Βαρκελώνης.
«Υπάρχουν τέσσερις σοβαράτραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας ανήλικος», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ένα από τα λεωφορεία ήταν ακίνητο όταν το άλλο έπεσε από πίσω του, ανέφερε ο αντιδήμαρχος.
Ανάμεσα στους τραυματίες είναι μέλη ενός γκρουπ Βρετανών επιβατών κρουαζιέρας που επισκεφτόταν την περιοχή γύρω από τη Σαγράδα Φαμίλια, από τις πλέον τουριστικές ατραξιόν στη Βαρκελώνη, και μια άλλη ομάδα Ιταλών φοιτητών που διέμεναν σε κοντινή πόλη, πρόσθεσε ο Μπατλέ.
Σύμφωνα με πηγές από τοπικά ΜΜΕ, 34 από τους τραυματίες έλαβαν άμεση ιατρική παρακολούθηση, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν 19 ασθενοφόρα για να δώσουν πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ταϊλάνδη: 18 νεκροί σε τροχαίο με λεωφορείο
Πακιστάν: Νεκροί επτά επιβάτες λεωφορείου από ένοπλη επίθεση σε αυτοκινητόδρομο
Συνολικά 103 εργαστήρια συμβουλευτικής ξεκινούν τον Οκτώβριο από την ΔΥΠΑ
01:00
ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση του 2026 για το επίδομα παιδιού
00:30
«Θεά σε ατσάλι» η Μαρία Κάλλας: Το έργο του Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου έφθασε στη Ρώμη
23:59
Φωτιά σε βυτιοφόρο με υγραέριο έξω από την 'Αρτα - Εκλεισε το ρεύμα προς Πάτρα στην Ιόνια οδό
23:56