Συνάντηση Μακρόν-Όρμπαν για την Ουκρανία την Τετάρτη - «Δύσκολο να βρεθεί λύση»
O Εμανουέλ Μακρόν και ο Βίκτορ Όρμπαν (δεξιά) σε παλαιότερη συνάντησή τους.
AP PhotoΟ Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε την Τρίτη ότι θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να μιλήσει για την Ουκρανία την Τετάρτη, ενόψει της έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.
Ο Όρμπαν είπε, επίσης, ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βρει τρόπους συνεργασίας για την κοινή ασφάλεια της ΕΕ παρά για την Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Όρμπαν επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή και ότι συζήτησαν «τα πάντα».
Υπενθυμίζεται ότι με ανησυχία παρακολουθούν για ακόμα μία αφορά οι Ευρωπαίοι τις κινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόφαση του Αμερικάνου προέδρου να διακόψει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. Η πίεση προς την Ευρώπη αυξάνεται και η ρήξη μεταξύ των άλλοτε συμμάχων βαθαίνει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έκτακτη σύσκεψη στο Ελιζέ για την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. υπό τον Μακρόν
Ο Όρμπαν απειλεί να «μπλοκάρει» τη Σύνοδο Κορυφής - Η επιστολή «κόλαφος»
ΕΕ: Πρόστιμο στην πλατφόρμα Χ για το «μπλε σήμα» και τις παραπλανητικές διαφημίσεις
14:39
Επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros Discovery για 72 δισ. δολάρια
14:37
Πούτιν: Η Ρωσία θα συνεχίσει να παραδίδει πετρέλαιο στην Ινδία παρά τις αντιδράσεις των ΗΠΑ
14:31
Γερμανός ΥΠΕΞ προς ΗΠΑ: Το Βερολίνο δεν έχει ανάγκη «συμβουλές από το εξωτερικό»
14:26