H Γαλλία διοργανώνει σύνοδο των Αρχηγών Επιτελείων της ΕΕ που θα στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία
Σύνοδο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Στρατού των χωρών της ΕΕ που είναι έτοιμες να στείλουν στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία διοργανώνει η Γαλλία, την Τρίτη, 11 Μαρτίου.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας προανήγγειλε χθες αυτήν τη σύνοδο, στην οποία θα είναι παρών και ο ίδιος. Αναμένεται να συζητηθεί μια πιθανή «ανάπτυξη ευρωπαϊκών δυνάμεων» στην Ουκρανία, οι οποίες «δεν θα μάχονταν στη γραμμή του μετώπου» αλλά «αντιθέτως, μετά την υπογραφή της ειρήνης, θα αναλάμβαναν να εγγυηθούν την πλήρη τήρησή της», εξήγησε ο Μακρόν το βράδυ της Τετάρτης.
Προς τον σκοπό αυτόν, ανακοίνωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα» θα συναντηθούν στο Παρίσι οι επικεφαλής των γενικών επιτελείων στρατού των χωρών που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στην ειρηνευτική δύναμη.
Το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το ποιοι θα συμμετάσχουν στη σύνοδο. Παραμένει επίσης αδιευκρίνιστο αν ένα μέρος ή και ολόκληρη η συνάντηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Διακοπές του Πάσχα: Πότε επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία - Όλες οι αργίες του 2026
06:00
Fuel Pass: Από τις 6 Απριλίου ανοιχτή η πλατφόρμα - Πώς θα κάνετε την αίτηση για το επίδομα
05:00
Εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ: Ποιες θεματικές ενότητες καλύπτουν
04:00
Youth Pass 2026: Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
03:00