Κωνσταντινούπολη: Αποκλεισμένο το κέντρο λόγω απαγόρευσης των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γυναίκας
Αστυνομικός στην Τουρκία.
AP PhotoΑποκλεισμένο από χθες βράδυ παραμένει το κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην πλατεία Ταξίμ, το Πέρα και τους γύρω δρόμους, μετά την απαγόρευση της πορείας και των σχετικών εκδηλώσεων για να τιμηθεί η σημερινή, 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Ο αποκλεισμός επεβλήθη σε εφαρμογή της απόφασης της τοπικής περιφερειακής διοίκησης του Πέρα για απαγόρευση των νυχτερινών πορειών, εορτασμών και εκδηλώσεων και η οποία παρατάθηκε σήμερα το πρωί.
Στην ανακοίνωση της περιφερειακής διοίκησης αναφέρεται ότι οι εκδηλώσεις «ενδέχεται να οδηγήσουν σε ενέργειες που μπορεί να διαταράξουν τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη» και σημειώνεται ότι όλες οι δραστηριότητες, όπως συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, δελτία Τύπου, διανομή φέιγ βολάν και καθιστικές διαμαρτυρίες απαγορεύονται εντός και γύρω από την πλατεία Ταξίμ για 24 ώρες.
Η απαγόρευση αφορά μεταξύ άλλων και τη «Φεμινιστική Νυχτερινή Πορεία», η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο από γυναικείες οργανώσεις. Στο πλαίσιο της απαγόρευσης, τοποθετήθηκαν από χθες βράδυ κιγκλιδώματα στην πλατεία Ταξίμ, πολλοί δρόμοι και λεωφόροι έκλεισαν για την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι σε κεντρικά σημεία και έκλεισαν οι γύρω σταθμοί του μετρό.
Το Κέντρο Γυναικείων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι προσέφυγε στα δικαστήρια για την ακύρωση και αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για απαγόρευση των εκδηλώσεων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα ο Τουσκ για την ευρωπαϊκή ασφάλεια
Εκρέμ Ιμάμογλου: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία της Τουρκίας
Σαουδική Αραβία: Συνετρίβη ελικόπτερο που ανήκε στον πετρελαϊκό κολοσσό Aramco - 14 νεκροί
15:16
Γαλλία: Συντριβή αεροσκάφους με αλιξεπτωτιστές που θα έκαναν το πρώτο άλμα - Tουλάχιστον 11 νεκροί
14:58
Ροδόπη: Διασωληνωμένος 17χρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του - Τον επανέφερε ναυαγοσώστης
14:55
Οι δημοσκοπικές «βεβαιότητες» και το ισχυρό σενάριο της επιστροφής στον δικομματισμό του 2019
14:48