ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τραυματίες από έκρηξη έπειτα από διαρροή αερίου στην Ντιζόν

Γαλλία: Τραυματίες από έκρηξη έπειτα από διαρροή αερίου στην Ντιζόν
twitter@@marios_chr

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε την Παρασκευή στο κέντρο της πόλης Ντιζόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, δυο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 05:30 ώρα Γκρίνουιτς (08:30 ώρα Ελλάδας) σε ένα παλιό κτίριο που στέγαζε περί τα 20 διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τα συνεργεία διάσωσης, την έκρηξη δεν ακολούθησε πυρκαγιά, όμως ένα τμήμα του εσωτερικού του κτιρίου κατέρρευσε. Μάλιστα τα συνεργεία διάσωσης συνέχισαν για αρκετές ώρες τις έρευνές τους προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι παγιδευμένοι στα συντρίμμια του κτιρίου.

Ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται σε δεκαοκτώ τραυματίες, από τους οποίος οι δύο μεταξύ ζωής και θανάτου, δώδεκα ελαφρά τραυματίες και τέσσερις σε κατάσταση σοκ, δήλωσε αξιωματούχος της νομαρχίας, η Πολίν Ζουάν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η έκρηξη "οφείλεται πιθανόν σε αέριο: είτε πρόκειται για δυστύχημα είτε για μια πράξη που σχετίζεται με απόπειρα αυτοκτονίας που προκάλεσε την έκρηξη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελέας της Ντιζόν, Mαρί-Κριστίν Ταράρ. Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι το κτίριο δεν συνδεόταν με το δίκτυο αερίου της πόλης, το οποίο εξάλλου είχε διακοπεί στη γειτονιά.

Αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό με έκρηξη αερίου που συγκλονίζει την πόλη Ντιζόν, καθώς στις 5 Δεκεμβρίου 1999, έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από αντίστοιχη έκρηξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ