Γερμανία: Απροειδοποιήτη απεργία στο αεροδρόμιο του Αμβούργου - Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις
Το συνδικάτo ver.di κήρυξε χωρίς προειδοποίηση απεργία των εργαζόμενων στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, προκαλώντας την ακύρωση όλων των πτήσεων.
Περίπου 40.000 επιβάτες επηρεάζονται από τη σημερινή απεργία, ενώ πολλές πτήσεις οι οποίες κατευθύνονταν προς το Αμβούργο καταβάλλεται προσπάθεια να προσγειωθούν είτε στο Ανόβερο είτε σε άλλα αεροδρόμια της ευρύτερης βόρειας Γερμανίας.
«Είμαστε συγκλονισμένοι από το πόσο απερίσκεπτα ενεργεί η Ver.di», δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Αμβούργου Κάτια Μπρομ, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση επιβαρύνεται από το γεγονός ότι αύριο ξεκινούν στο Αμβούργο οι σχολικές διακοπές. «Με αυτόν τον τρόπο επηρεάζονται κυρίως οικογένειες με παιδιά σχολικής ηλικίας», πρόσθεσε.
Από την πλευρά των συνδικαλιστών, η Ver.di ανακοίνωσε ότι η κινητοποίηση είναι επιτυχής και τόνισε ότι «ήταν απαραίτητο να γίνει με αυτόν τον τρόπο, προκειμένου να γίνει αισθητή».
Αρχικά η απεργία και για το αεροδρόμιο του Αμβούργου είχε προγραμματιστεί για αύριο, στο πλαίσιο της απεργίας σε τουλάχιστον 11 αεροδρόμια, η οποία αφορά πολλούς κλάδους των εργαζόμενων, συμπεριλαμβανομένων των πιλότων και του προσωπικού ασφάλειας. Οι αυριανές κινητοποιήσεις, μεταξύ άλλων στα αεροδρόμια Φρανκφούρτης, Μονάχου και Βερολίνου, εκτιμάται ότι θα επηρεάσουν περισσότερους από 510.000 επιβάτες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πιλότος αεροπλάνου στις ΗΠΑ απέτρεψε την τελευταία στιγμή σύγκρουση με ιδιωτικό αεροσκάφος
Κλειστό από 11 έως 30 Μαρτίου το αεροδρόμιο της Νάξου για εργασίες αναβάθμισης
«Φλέγεται» για 6η μέρα η Μέση Ανατολή: Το Ιράν αρνείται ότι εκτόξευσε τον πύραυλο προς την Τουρκία - Απειλεί τις ΗΠΑ με αντίποινα για τη βύθιση της φρεγάτας στη Σρι Λάνκα - «Θα μετανιώσουν πικρά»
08:26
ΥΠΕΞ Ιράν: Οι ΗΠΑ θα «μετανιώσουν πικρά» για την επίθεση κατά ιρανικής φρεγάτας στον Ινδικό Ωκεανό
08:19
MWC Barcelona: 5G SA, 6G και το ΑΙ που αλλάζει τα μοντέλα λειτουργίας των τηλεπικοινωνιακών παρόχων
08:16
Θανατηφόρο τροχαίο στη Λάρισα με θύμα 95χρονο: Ο ηλικιωμένος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα
08:15