Οι Βρυξέλλες χορηγούν 108 εκατ. στη Βουλγαρία για το μεταναστευτικό
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να χορηγήσει στη Βουλγαρία κατεπείγουσα βοήθεια ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου η χώρα να προστατεύσει τα σύνορά της, καθώς αυξάνονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές το τελευταίο διάστημα.
Όπως είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής στην Μπρατισλάβα:
Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θα πρέπει να το δούμε όχι ως σημαντικό πρόβλημα για τη Βουλγαρία αλλά ως πρόβλημα της ΕΕ. Η Βουλγαρία δεν είναι μόνη.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι τις επόμενες εβδομάδες η οικονομική στήριξη της ΕΕ προς τη Σόφια ενδέχεται να αυξηθεί στα 160 εκατομμύρια, όπως έχει ζητήσει η βουλγαρική κυβέρνηση.
ΚΟΣΜΟΣ
50 ώρες αγωνίας: Πώς επέζησε ο Αμερικανός πιλότος μετά την κατάρριψη του F-15E στο Ιράν
10:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γεωργιάδης: «Έρχεται» app για να βλέπουν οι πολίτες ποιες πράξεις επιτρέπονται σε κάθε ιατρείο
10:12
ΕΛΛΑΔΑ
Ανάβυσσος: Ψάχνουν γνωστό βαρυποινίτη για τους πυροβολισμούς - Κηρύχθηκε δραπέτης
10:06
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Καραγιάννης Καρατζόπουλος: Από τον κινηματογράφο στη χρυσή εποχή των μερισμάτων
09:56
ΕΛΛΑΔΑ