Οι Βρυξέλλες χορηγούν 108 εκατ. στη Βουλγαρία για το μεταναστευτικό
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να χορηγήσει στη Βουλγαρία κατεπείγουσα βοήθεια ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου η χώρα να προστατεύσει τα σύνορά της, καθώς αυξάνονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές το τελευταίο διάστημα.
Όπως είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής στην Μπρατισλάβα:
Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θα πρέπει να το δούμε όχι ως σημαντικό πρόβλημα για τη Βουλγαρία αλλά ως πρόβλημα της ΕΕ. Η Βουλγαρία δεν είναι μόνη.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι τις επόμενες εβδομάδες η οικονομική στήριξη της ΕΕ προς τη Σόφια ενδέχεται να αυξηθεί στα 160 εκατομμύρια, όπως έχει ζητήσει η βουλγαρική κυβέρνηση.
SPONSORED
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
15:17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολάκης: «Τα ιστορικά κόμματα δεν καταργούνται με ατομικές αποφάσεις»
15:15
ΚΟΣΜΟΣ
Το διπλωματικό «στοίχημα» που δεν βγήκε και γιατί ο Πούτιν εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμούς
15:07
ΚΟΣΜΟΣ
Πρωθυπουργός Αλβανίας για σχέδιο Κούσνερ: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, διότι δεν υπάρχει σχέδιο»
14:58
ΕΛΛΑΔΑ