Οι Βρυξέλλες χορηγούν 108 εκατ. στη Βουλγαρία για το μεταναστευτικό
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να χορηγήσει στη Βουλγαρία κατεπείγουσα βοήθεια ύψους 108 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου η χώρα να προστατεύσει τα σύνορά της, καθώς αυξάνονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές το τελευταίο διάστημα.
Όπως είπε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής στην Μπρατισλάβα:
Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Θα πρέπει να το δούμε όχι ως σημαντικό πρόβλημα για τη Βουλγαρία αλλά ως πρόβλημα της ΕΕ. Η Βουλγαρία δεν είναι μόνη.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρόσθεσε ότι τις επόμενες εβδομάδες η οικονομική στήριξη της ΕΕ προς τη Σόφια ενδέχεται να αυξηθεί στα 160 εκατομμύρια, όπως έχει ζητήσει η βουλγαρική κυβέρνηση.
ΚΟΣΜΟΣ
Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας
19:44
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κόμβου σε περιοχή του Σάντερλαντ
19:32
ΚΟΣΜΟΣ
Στηρίζουν την κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Γάζα η Χαμάς, η Φαταχ, ο Ισλαμικός Τζιχάντ και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις
19:25
ΚΟΣΜΟΣ
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία προτρέπει το προσωπικό της να επιδεικνύει «αυξημένη προσοχή»
19:21
ΣΠΟΡ