Νετανιάχου κατά ΟΗΕ: «Ψευδείς» οι ισχυρισμοί για τις κατηγορίες γενοκτονίας στη Γάζα
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΑΠΕ - ΜΠΕ / EPA/MAYA ALLERUZZOΤους «ψευδείς και παράλογους» ισχυρισμούς επιτροπής έρευνας του ΟΗΕ, κατήγγειλε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, η οποία κατηγόρησε το Ισραήλ για «πράξεις γενοκτονίας» στη Λωρίδα της Γάζας.
«Αντί να επικεντρωθεί στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στη χειρότερη σφαγή εβραίων μετά τη Σόα, ο ΟΗΕ για μία ακόμη φορά επέλεξε να επιτεθεί στο κράτος του Ισραήλ με ψευδείς κατηγορίες, κυρίως με παράλογους ισχυρισμούς για σεξουαλική βία», τόνισε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.
Λίγο νωρίτερα επιτροπή έρευνας του ΟΗΕ έδωσε στη δημοσιότητα έκθεσή της στην οποία εκτιμά ότι οι «συστηματικές» επιθέσεις του Ισραήλ εις βάρος της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν «πράξεις γενοκτονίας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισραήλ: Οι οικογένειες των ομήρων τάσσονται κατά της διακοπής της ηλεκτροδότησης στη Γάζα
Γρίφος με «ορφανό» DNA που βρέθηκε στο όπλο της διπλής δολοφονίας στο Αίγιο
22:41
ΗΠΑ: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ - Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση
22:33
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός
22:26
Κερατέα: Σύλληψη 43χρονης για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση
22:20