Φινλανδία: Δικαστήριο καταδίκασε Ρώσο για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία
Η Φινλανδική σημαία
AP Photo/David Goldman, fileΔικαστήριο στη Φινλανδία ανακοίνωσε σήμερα ότι έκρινε ένοχο έναν Ρώσο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην ανατολική Ουκρανία το 2014 και το 2015, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια κάθειρξη.
Η δίκη του Γιαν Πετρόβσκι, που είναι επίσης γνωστός ως Βόισλαβ Τόρντεν, είναι μια από τις λίγες υποθέσεις που εισαγγελείς εκτός της Ουκρανίας ζητούν δικαιοσύνη για θύματα εγκλημάτων πολέμου σε μια σύγκρουση που ξεκίνησε πολύ πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο Πετρόβσκι, που γεννήθηκε το 1987, βρέθηκε αντιμέτωπος με πέντε κατηγορίες που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του στην περιφέρεια Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας πριν από μια δεκαετία.
Ο Πετρόβσκι, στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ από το 2022, αρνείται όλες τις κατηγορίες, δήλωσε ο δικηγόρος του Χέικι Λαμπέλα στο δικαστήριο του Ελσίνκι τον περασμένο Δεκέμβριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Διμερή αμυντική συμφωνία υπέγραψαν Φινλανδία και Ουκρανία - Τι προβλέπει
Οι μισοί Φινλανδοί δεν εμπιστεύονται τις ΗΠΑ ως αξιόπιστο σύμμαχο, αναφέρει δημοσκόπηση
SPONSORED
Καιρός: Αίθριος με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (11 Μαΐου)
06:30
Youth Pass 2026: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις - Τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι
06:00
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού για 25.000 συνταξιούχους - Ποια η προθεσμία
05:00