Συνάντηση Σολτς - Μακρόν στο Βερολίνο - Στο επίκεντρο Ουκρανία και ευρωπαϊκή άμυνα
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, δεξιά, καλωσορίζει τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (Οκτώβριος 2024)
AP Photo/Markus SchreiberΣυνάντηση εργασίας με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς θα έχει την ερχόμενη Τρίτη στο Βερολίνο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και τα ζητήματα που θα απασχολήσουν το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Γερμανός καγκελάριος θα συζητήσουν επίσης το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της ΕΕ, στόχος του οποίου είναι να κινητοποιηθούν περίπου 800 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται μετά τον εμπορικό πόλεμο κατά της ΕΕ που φέρεται διατεθειμένος να ξεκινήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή, ο πρόεδρος Μακρόν συναντήθηκε στο Παρίσι με τους ιθύνοντες της αμυντικής βιομηχανίας στη Γαλλία μεταξύ των οποίων ήταν οι εκπρόσωποι της Dassault, της Airbus της Safran, της Gicat κ.α.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
FT: «Σφαγή» Μακρόν και Σολτς για τον επανεξοπλισμό της Ε.Ε. - Τα 150 δισ. ευρώ και ο Ερντογάν
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
01:00
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
00:30
Ιράκ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παροχή φυσικού αερίου από το Ιράν θα ξαναρχίσει σύντομα
23:59
Βέροια: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη μετά από πυρκαγιά σε μονοκατοικία
23:47