Ισραήλ: Οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα ήταν σε πλήρη συντονισμό με την Ουάσινγκτον
Παλαιστίνιοι επιθεωρούν τις ζημιές σε σχολείο στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
AP Photo/Jehad Alshrafi«Σε πλήρη συντονισμό» με την Ουάσινγκτον πραγματοποιήθηκαν οι σφοδρές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης, Νταβίντ Μενσέρ.
«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι η επανέναρξη των έντονων μαχών πραγματοποιήθηκε σε πλήρη συντονισμό με την Ουάσινγκτον», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε χθες βράδυ ότι υπήρξε διαβούλευση ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και αυτήν του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προτού εξαπολυθούν τα ισραηλινά πλήγματα, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 413 ανθρώπους, σύμφωνα με τον τελευταίο προσωρινό απολογισμό από το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
Το Ισραήλ δεσμεύτηκε σήμερα να συνεχίσει την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας έως ότου επιστρέψουν όλοι οι όμηροι, μετά τους βομβαρδισμούς, τους σφοδρότερους από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή η εκεχειρία, που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας στον παλαιστινιακό θύλακα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαμάς κατά Ουάσινγκτον: «Φέρει την πλήρη ευθύνη» - Πάνω από 400 νεκροί στη Γάζα
Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν - Αισθητό μέχρι την Ινδία
17:24
Ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο 15ήμερο ζητούν 73 μέλη
17:16
Πτώσεις δένδρων στην Αθήνα λόγω των ισχυρών ανέμων - Κορμός έπεσε σε ΙΧ στη Μιχαλακοπούλου
17:05
Μία σύλληψη για τη φωτιά στην Πελασγία Φθιώτιδας - Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά
16:58