Χαμάς για Γάζα: «Ζητάμε να ξεκινήσει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων»
Mαχητές της Χαμάς
AP Photo/Abdel Kareem HanaΗ Χαμάς «δεν έχει κλείσει την πόρτα στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, ο Τάχερ αλ-Νούνου, μετά τους μαζικούς πολύνεκρους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε χθες το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και τις απειλές της ισραηλινής κυβέρνησης για κλιμάκωση.
«Η Χαμάς δεν έχει κλείσει την πόρτα στις διαπραγματεύσεις, αλλά επιμένουμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέες συμφωνίες", είπε ο αλ-Νούνου, σε τηλεφωνική επικοινωνία από το Κάιρο.
«Ζητάμε να ξεκινήσει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων»
«Δεν θέτουμε όρους, αλλά ζητάμε [το Ισραήλ] να αναγκαστεί να σταματήσει αμέσως [τις εχθροπραξίες] και να ξεκινήσει τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων» που προβλέπονται στη συμφωνία εκεχειρίας η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου, πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γάζα: Εκατοντάδες οι νεκροί - Απειλες Νετανιάχου για συνέχιση των βομβαρδισμών
Ισραήλ: Μόνο ο στρατός μπορεί να φέρει πίσω τους ομήρους από τη Γάζα - Η αλλαγή στην κυβέρνηση
Υποχρεωτικό το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις: Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
02:00
Eπιστροφή ενοικίου: Μέχρι πότε υποβάλλεται η τροποποιητική δήλωση από τους ενοικιαστές
01:00
ΔΥΠΑ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας
00:30
Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να μην εξαρτάται από άλλους
23:57