Πρωθυπουργός Λιβάνου: Υπαρκτός ο κίνδυνος νέου πολέμου με το Ισραήλ
Ο Ναουάφ Σαλάμ.
AP PhotoΟ πρωθυπουργός του Λιβάνου Ναουάφ Σαλάμ προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο ενός «νέου πολέμου» με «καταστροφικές» συνέπειες για τον Λίβανο, λίγο αφότου το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από το λιβανικό έδαφος.
«Ο Ναουάφ Σαλάμ προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ξαναρχίσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στα νότια σύνορα, τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε νέο πόλεμο, με καταστροφικές συνέπειες για τον Λίβανο», ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει με τον υπουργό Άμυνας «για να διασφαλιστεί ότι μόνο το κράτος μπορεί να αποφασίζει για πόλεμο και ειρήνη».
Την ίδια ώρα, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα «απαντήσει με σκληρό τρόπο» στην εκτόξευση ρουκετών από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ.
«Ο στρατός θα απαντήσει με σκληρό τρόπο στις πρωινές επιθέσεις», δήλωσε ο στρατηγός Εγιάλ Ζαμίρ, που προήδρευσε σύσκεψης για την αξιολόγηση της κατάστασης, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Ο Λίβανος έχει την ευθύνη να σεβαστεί τη συμφωνία» εκεχειρίας που συνήφθη στις 27 Νοεμβρίου με τη Χεζμπολάχ, πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση του Λιβάνου
Σήμερα στη Βουλή η ψήφιση της ρύθμισης για τα δάνεια του νόμου Κατσέλη - Τι προβλέπει
08:48
Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Δεν φοβάμαι τίποτα, δεν θα απολογηθώ σε κανέναν - Άκυρο το ένταλμα σύλληψης»
08:44
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η 29χρονη που μαχαίρωσε τον 24χρονο σύντροφό της
08:40
Κίνηση: Μεγάλες καθυστερήσεις στον Κηφισό - Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας και Αττική Οδό (χάρτης)
08:34