ΚΟΣΜΟΣ

Νόμιζαν πως είχε όγκο αλλά «κυοφορούσε» τον παρασιτικό αδερφό του

Νόμιζαν πως είχε όγκο αλλά «κυοφορούσε» τον παρασιτικό αδερφό του

Επί μήνες, ο 6χρονος Ριτές παραπονιόταν για ισχυρό πόνο στο στομάχι του. Όμως, σε όποιο νοσοκομείο κι αν τον πήγαν οι γονείς του, οι γιατροί έμοιαζαν από μπερδεμένοι έως αναποφάσιστοι για την αιτία που προκαλούσε τον πόνο.

Τελικά, οι γιατροί σε ιδιωτική κλινική του Βαρανάσι εντόπισαν με λαπαροσκόπηση έναν «όγκο», τον οποίο αποφάσισαν να αφαιρέσουν χειρουργικά.

dkl

Μετά από μία επέμβαση τριών ωρών, οι γιατροί εμβρόντητοι διαπίστωσαν πως τελικά δεν επρόκειτο για όγκο αλλά για τον ατροφικό αδερφό του εξάχρονου που, ως έμβρυο απορροφήθηκε από το δίδυμό του και συνέχισε να μεγαλώνει παρασιτώντας εις βάρος του υγιούς εμβρύου.

Σύμφωνα με ινδικά Μέσα Ενημέρωσης, το έμβρυο είχε αναπτυχθεί μερικώς, διαθέτοντας χέρια, πόδια και μαλλιά.

asgasdg

«Είναι μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε επιτυχώς. Το αγόρι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση κι έχει ταχεία ανάρρωση. Αν δεν είχε απομακρυνθεί η μάζα από το στομάχι του, θα του είχε προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στο μέλλον», δήλωνε στη συνέχεια ο παιδίατρος, δρ. Dr Alok Bhardwaj.

ljh sdg

Πρόκειται για μία αναπτυξιακή ανωμαλία, ένα σπάνιο φαινόμενο που ονομάζεται ‘foetus in fetu’ (έμβρυο μέσα σε έμβρυο) που απαντάται σε μόλις 1 στις 500.000 γεννήσεις. Υπάρχουν δε, μόλις 200 περιπτώσεις καταγεγραμμένες, παγκοσμίως.

Το ατροφικό δίδυμο δεν επιβιώνει, παρά συνεχίζει να ζει παρασιτικά συνήθως στο στομάχι του υγιούς εμβρύου – αν και έχουν καταγραφεί περιπτώσεις παρασιτικών μορφωμάτων που εντοπίστηκαν εντός του κρανίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ