ΚΟΣΜΟΣ

Κάλεσμα Κέρι στη Β. Κορέα να προσέλθει σε σοβαρές διαπραγματεύσεις

Κάλεσμα Κέρι στη Β. Κορέα να προσέλθει σε σοβαρές διαπραγματεύσεις
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ν. Κορέας Γιουν Μπιούνγκ-σε (Yun Byung-se), ο Ιάπωνας ομόλογός του Φούμιο Κισίντα (Fumio Kishida) και ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι σε τριπλή χειραψία μετά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, όπου συζήτησαν για τις πυρηνικές δοκιμές της Β. Κορέας REUTERS/Kevin Hagen/POOL

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (John Kerry) κάλεσε σήμερα τη Βόρεια Κορέα να παγώσει το πυρηνικό της πρόγραμμα και να προσέλθει σε «σοβαρές διαπραγματεύσεις» για το μέλλον της.

«Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη πως είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε με τη Βόρειο Κορέα για να μιλήσουμε περί των ζητημάτων της μη επίθεσης και της ειρήνης, καθώς και για την οικονομική ανάπτυξη».

Αυτό δήλωσε ο Κέρι επ' ευκαιρία της συνάντησής του με τους ομολόγους του από την Ιαπωνία και τη Νότιο Κορέα στη Νέα Υόρκη, εν όψει της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως, όμως, τόνισε, για να γίνει αυτό η Πιονγιάνγκ (Pyongyang) θα πρέπει «να σταματήσει εκεί που βρίσκεται, να αποδεχθεί να παγώσει το πυρηνικό πρόγραμμα και να μην προβεί σε άλλες προκλητικές πράξεις, ιδιαίτερα σε νέες δοκιμές».

»Προκειμένου να διευκολύνει την προσέγγιση με άλλες χώρες και να ξεκινήσει σοβαρές διαπραγματεύσεις για το μέλλον», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ