ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός για «ύποπτο» πακέτο και έκρηξη στο Νιού Τζέρσεϊ

Συναγερμός για «ύποπτο» πακέτο και έκρηξη στο Νιού Τζέρσεϊ
twitter@MayorBollwage

Ένα 24ωρο μετά την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε το Μανχάταν και τραυμάτισε 29 ανθρώπους, η αστυνομία του Νιου Τζέρσεϊ τέθηκε σε συναγερμό, καθώς εντοπίστηκε «ύποπτο» αντικείμενο σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή Ελίζαμπεθ.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν πως υπήρχαν πέντε εκρηκτικοί μηχανισμοί, σε μια τσάντα που είχε τοποθετηθεί στον κάδο απορριμμάτων, κοντά σε σταθμό τρένου.

Η περιοχή εκκενώθηκε άμεσα από τους αστυνομικούς, οι οποίοι ερευνώντας το ύποπτο πακέτο διαπίστωσαν ότι δεν περιείχε κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Ωστόσο, σύμφωνα με tweet του δημάρχου της περιοχής, Chris Bollwage, στη συνέχεια έγινε ελεγχόμενη έκρηξη του πακέτου από τους ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Σημειώνεται πως το Σάββατο είχε σημειωθεί έκρηξη στο Νιου Τζέρσεϊ. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί και πάλι σε κάδο απορριμμάτων και εξερράγη τριάντα λεπτά μετά την προγραμματισμένη έναρξη ενός φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου, ο οποίος συμπτωματικά άργησε να ξεκινήσει. Το περιστατικό έγινε στο Seaside Park, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο μόλις 129 χιλιόμετρα μακριά από τη Νέα Υόρκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ