H Άγκυρα διαψεύδει τον Ρούμπιο για τις διαδηλώσεις στην Τουρκία
Ο Αμερικανός υπουργός Μάρκο Ρούμπιο δεν εξέφρασε ανησυχία για τις συλλήψεις και τις διαδηλώσεις στην Τουρκία, μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Χακάν Φιντάν την Τρίτη (25/03), δήλωσε τουρκική διπλωματική πηγή σύμφωνα με το Reuters, σε μια δήλωση που ουσιαστικά διαψεύδει ανάρτηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
«Έγινε μια πολύ θετική συνάντηση που αντανακλούσε τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας πως η Άγκυρα πιστεύει ότι το μήνυμα του Ρούμπιο είχε ετοιμαστεί πριν από τη συνάντηση με τον Φιντάν.
Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι το μήνυμα του Ρούμπιο, σύμφωνα με το οποίο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση στην Τουρκία, «είχε προετοιμασθεί πριν από τις συνομιλίες με τον ομόλογό του Χακάν Φιντάν», δήλωσε η τουρκική πηγή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, μετά το πέρας της συνάντησης, δεν υπήρχε πλέον λόγος έκφρασης ανησυχίας εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς.
Υπενθυμίζεται πως σε ανάρτησή του ο Μάρκο Ρούμπιο έγραψε ότι εξέφρασε στον Χακάν Φιντάν «ανησυχίες σχετικά με τις πρόσφατες συλλήψεις και διαδηλώσεις στην Τουρκία».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου κόστισε περίπου 27 δισ. δολάρια στην Τουρκία
Πλεύρης για συνθήματα στην παρέλαση: Τέτοιους υπαξιωματικούς θέλω να στελεχώσουν τις Μπελαρά
Το πετρελαιοφόρο που καταδιώκεται από τις ΗΠΑ έχει πλέον τη ρωσική σημαία ζωγραφισμένη στο πλάι του
22:10
Η βασιλόπιτα στα καλύτερα πρωτοχρονιάτικα κέικ του κόσμου - Οι «ρίζες» της (pic)
21:57
Politico: Ανησυχία σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για την κυπριακή προεδρία εν μέσω έντασης με την Τουρκία
21:46
«Το 2026, η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»: Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη (vid)
21:30