Αυστραλία: Γερουσιαστής «έβγαλε» νεκρό ψάρι μέσα στο Κοινοβούλιο ως διαμαρτυρία
Σολομός Αυστραλίας
Μark Baker/APΠρωτότυπο τρόπο ώστε να γνωστοποιήσει στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας την αντίθεσή της στους προτεινόμενους, από την κυβέρνηση, νόμους περί εκτροφής ψαριών και πιο συγκεκριμένα σολομών, βρήκε η Γερουστής των Πρασίνων Sarah Hanson-Young.
Ειδικότερα, η γερουσιαστής έβγαλε -κατά τη διάρκεια της ομιλίας της- ένα μεγάλο, νεκρό ψάρι, για να διαμαρτυρηθεί για τους προτεινόμενους από την κυβέρνηση νόμους, οι οποίοι θα διασφαλίσουν φάρμες σολομού σε έναν κόλπο της πολιτείας της Τασμανίας που έχει χαρακτηριστεί ως πολιτιστική κληρονομιά.
Παράλληλα, απευθυνόμενη στην αρμόδια για το νομοσχέδιο γερουσιαστή των Εργατικών ρώτησε: «Παραμονές εκλογών, ξεπουλήσατε τα περιβαλλοντικά σας πιστεύω για έναν σάπιο, βρωμερό σολομό;».
Οι εν λόγω νόμοι θα διασφαλίζουν την ύπαρξη αμφιλεγόμενων φαρμών σολομού σε έναν κόλπο της πολιτείας της Τασμανίας που έχει χαρακτηριστεί ως πολιτιστική κληρονομιά.
Το νομοσχέδιο συζητείται από τη Γερουσία, όπου αναμένεται να εγκριθεί τις τελευταίες ημέρες της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Άντονι Αλμπανέζε ενόψει των γενικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον Μάιο, όπως αναφέρει το Reuters.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισλανδία: Χιλιάδες σολομοί ξέφυγαν από ιχθυοτροφείο - Κίνδυνοι για τον πληθυσμό του άγριου είδους
ΠΟΕΣΥ: Καταδικαστέα η μετάδοση των «off the record» δηλώσεων Ανεστίδη
20:44
Δύο αστυνομικοί στη Λισαβόνα φέρονται να βασάνιζαν άστεγους και μετανάστες και κοινοποιούσαν τη δράση τους
20:35
Ρωσία: Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι στρατιώτες στο μέτωπο με κίνητρο μισθό, μπόνους και επιδόματα
20:26
Φωτιά σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης στη Βιομηχανική Περιοχή στο Ηράκλειο
20:17