FSB: Ουκρανοί κατάσκοποι παριστάνουν στελέχη αμερικανικής ΜΚΟ για να στρατολογήσουν Ρώσους
Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι μέλη της επιχειρούν να στρατολογήσουν ρώσους πολίτες και να αποκτήσουν στρατιωτικές πληροφορίες εμφανιζόμενοι ως υπάλληλοι του αμερικανικού μη κυβερνητικού think tank RAND.
«Η FSB έχει λάβει πληροφορίες για εκπροσώπους των ουκρανικών ειδικών υπηρεσιών που χρησιμοποιούν ως κάλυψη τη σημαντική αμερικανική RAND Corporation για ενέργειες στρατολόγησης στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και για εξασφάλιση περιορισμένων πληροφοριών για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Η RAND είναι ήδη απαγορευμένη στη Ρωσία και θεωρείται «ανεπιθύμητη οργάνωση». Το Reuters ζήτησε από τη RAND να σχολιάσει. Από την ουκρανική πλευρά δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας λέει ότι απέτρεψε τρομοκρατικές επιθέσεις
Ρωσία: Απετράπη επίθεση με εκρηκτικά - Τέσσερις συλλήψεις από την FSB
Ο Λευτέρης Πετρούνιας έλαβε μέρος σε απρόσμενο σόου σε τσίρκο και καταχειροκροτήθηκε (vid)
17:23
Ενεργειακές διασυνδέσεις και υποδομές στην επενδυτική ατζέντα Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας
17:21
Κρήτη: Συμμορία ανηλίκων έκλεβε μοτοσυκλέτες στα Χανιά - 10 συλλήψεις, χειροπέδες και σε γονείς (pics&vids)
17:15
Αστεροειδή - γίγαντα που σπάει ρεκόρ περιστροφής εντόπισε ένα νέο αστεροσκοπείο στην «πρεμιέρα» του
17:10