ΚΟΣΜΟΣ

Tεράστιο τσουνάμι θα «χτυπήσει» το Ηνωμένο Βασίλειο σε τρία χρόνια;

Tεράστιο τσουνάμι θα «χτυπήσει» το Ηνωμένο Βασίλειο σε τρία χρόνια;
REUTERS/Kyodo

Το 1971 «ξύπνησε» το ηφαίστειο στα Κανάρια Νησιά. Οι επιστήμονες λένε ότι «ξυπνά» μία φορά κάθε 50 έως 70 χρόνια. Θα μπορούσε αυτό να συμβεί σε τρία χρόνια από σήμερα προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές;

Μία επιστήμονας ισχυρίζεται ότι το ηφαίστειο θα εκραγεί σε τρία χρόνια και θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο τσουνάμι που μπορεί να χτυπήσει μέχρι τη Μεγάλη Βρετανία.

Η επιστήμονας ισχυρίζεται ότι μετά την έκρηξη του ηφαιστείου θα δημιουργηθεί ένα παλιρροιακό κύμα και το νέφος θα φτάσει στις ακτές της Φλόριντα, των ΗΠΑ και της Βραζιλίας. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μείνει ανεπηρέαστο από το τσουνάμι που θα δημιουργήσει η έκρηξη, σύμφωνα με την Simon Day. Η ίδια ανέφερε ότι οι ζημιές θα είναι ανυπολόγιστες και, αν συμβεί αυτό, πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Μάλιστα, τόνισε ότι μεγαλύτερος κίνδυνος υπάρχει για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Βρετανίας, καθώς, όπως είπε, το τσουνάμι θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση θανατηφόρων ραδιενεργών υλικών στο περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, η επιστήμονας σπεύδει να καθησυχάσει τους Βρετανούς, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να σταματήσουν να πηγαίνουν διακοπές στα Κανάρια Νησιά αλλά υπογραμμίζει ότι δεν μπορούν να υπολογιστούν ακριβώς οι συνέπειες καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων το μέγεθος της έκρηξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ