Ανακοίνωσε το σχηματισμό κυβέρνησης ο προσωρινός πρόεδρος της Συρίας
Ο ηγέτης της Συρίας, Αχμέντ Αλ- Σάρα
AP Photo/Mosa'ab ElshamyΤον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ο ηγέτης της Συρίας Αχμέντ αλ-Σαράα.
Η τελετή για την ανακοίνωση της νέας συριακής κυβέρνησης ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου (29/3), με τον Αλ- Σαραά να δεσμεύεται ότι η νέα κυβέρνηση της Συρίας θα επιδιώξει την ανοικοδόμηση των κρατικών θεσμών στη βάση της λογοδοσίας και της διαφάνειας. Κάτι τέτοιο, μόνο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να φανεί.
Υπενθυμίζεται ότι, μια προσωρινή κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Αλ Μπασίρ είχε διοριστεί για περίοδο τριών μηνών μετά την ανατροπή του Μπασάρ Άσαντ, τον Δεκέμβριο του 2024.
Ο Αλ-Σαράα, ο οποίος καθοδήγησε τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στην ανατροπή του Άσαντ, ανακηρύχθηκε πρόεδρος για μια μεταβατική περίοδο στα τέλη Ιανουαρίου. Πρόκειται για μια κίνηση που στόχο έχει τη βελτίωση των δεσμών της νέας εξουσίας της χώρας με τη Δύση.
Στη Βουλή αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη
18:50
Μαρινάκης: Στην Αθήνα ο Μακρόν για την ανανέωση της ελληνογαλικής συμφωνίας
18:46
Ταυτοποιήθηκε 43χρονος που καλούσε σε επίθεση κατά της Λατινοπούλου μέσω των social media
18:42
Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ερντογάν για τα γενέθλιά του
18:35