Ουκρανία: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο
Κατεστραμμένο σπίτι στο Χάρκοβο από την ρωσική επίθεση
(AP Photo/Andrii Marienko)Τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 30 προκάλεσε η νέα ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Χάρκοβο και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.
Ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, ένα εμπορικό κέντρο, πολυκατοικίες επλήγησαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, σκορπώντας το θάνατο σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές αρχές.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών που νοσηλεύονταν στο ιατρικό κέντρο», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.
Ο δήμαρχος Ίγκορ Τέρεχοφ είπε ότι ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα ερείπια, ενώ 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ανέφερε πως μεταξύ άλλων επλήγη ένα συγκρότημα γραφείων, όπου προκλήθηκε πυρκαγιά.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ολέχ Σινιεχούμποφ έκανε λόγο για 25 τραυματίες, ενώ οι εισαγγελικές αρχές τις οποίες επικαλείται η κρατική τηλεόραση ανέβασαν σε 30 τον απολογισμό των τραυματιών.
Σε εικόνες μου μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση φαίνονται διασώστες που ερευνούν τα χαλάσματα κατεστραμμένων κτιρίων, ενώ ερείπια έχουν διασκορπιστεί στους γύρω δρόμους.
Τα ρωσικά στρατεύματα δεν κατάφεραν να καταλάβουν το Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.
Ακολούθως έστρεψαν την προσοχή τους στην κατάληψη άλλων εδαφών στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ωστόσο το Χάρκοβο εξακολουθεί να υφίσταται συχνά αεροπορικές επιδρομές.
Voucher κοινωνικού τουρισμού: Ποιες περιοχές καλύπτει και ποια τα οφέλη για τους κατόχους
00:30
Μαθητές γεμίζουν «δεντρο-λιχουδιές» σχολικές αυλές, πάρκα και μικρά δάση (pics)
23:57
«Μίλα Βίρνα»: Οι ατάκες του Γιάγκου Δράκου στη «Λάμψη» που έγραψαν ιστορία (vids)
23:49
«Σπάνια κομψότητα και αλήθεια»: Το συγκινητικό βίντεο της Φίνος Φιλμ για την Τόνια Καζιάνη (vids)
23:48