Σεισμός 7,1 στα νησιά Τόνγκα στον Ειρηνικό
Σεισμογράφος
Eurokinissi/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/Φωτογραφία αρχείουΣεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τα νησιά Τόνγκα στον Ειρηνικό, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο της ισχυρής δόνησης εντοπίζεται 169 χιλιόμετρα από Νουκουαλόφα και Τόνγκα.

Το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ) κάνει λόγο για σεισμό μεγέθους 7 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 16 χιλιομέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, από τις αρχές του 2025, στα νησιά Τόνγκα σημειώθηκαν 59 σεισμοί μεγέθους άνω των 3 και έως 6 Ρίχτερ.
Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι
Επικίνδυνα κύματα τσουνάμι ως αποτέλεσμα του σεισμού είναι πιθανό να προκληθούν εντός 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο, κατά μήκος των ακτών των Τόνγκα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Σύστημα Προειδοποίησης για Τσουνάμι.
Ο Κακλαμάνης υποδέχτηκε στο γραφείο του τη Ρένα Δούρου - Τα μηνύματα της πρώτης θεσμικής συνάντησης
16:25
Αραγτσί: ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδίαζαν τον διαμελισμό του Ιράν μέσω των Κούρδων - Το απέτρεψε η Τουρκία
16:20
Politico: Η πρόταση Πιερρακάκη για να «γεμίσουν» τα ταμεία της ΕΕ με «...πολιτική αλά Ντράγκι»
16:12
Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στο Βαρθολομιό Ηλείας
16:02