Τραμπ: Δεν με νοιάζει καθόλου αν αυξηθούν οι τιμές των εισαγόμενων αυτοκινήτων λόγω δασμών
Ο Ντόναλντ Τραμπ.
AP Photo/Evan Vucci, FileΔεν τον ενδιαφέρει αν οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυξήσουν τις τιμές λόγω των δασμών της τάξεως του 25% για τα οχήματα ξένης κατασκευής δήλωσε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Μάλιστα τους προέτρεψε να το πράξουν.
Μιλώντας στο NBC News δήλωσε βέβαιος ότι οι μόνιμοι δασμοί που επιβάλλει στα αυτοκίνητα ξένης κατασκευής θα δώσουν ώθηση στα εργοστάσια με έδρα τις ΗΠΑ, κάτι που θα οδηγήσει σε αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων αμερικανικής κατασκευής.
«Ελπίζω να αυξήσουν τις τιμές τους, γιατί αν το κάνουν, ο κόσμος θα αγοράσει αυτοκίνητα αμερικανικής κατασκευής», είπε.
Oι δασμοί που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια σειρά αγαθών θα τεθούν σε εφαρμογή στις 2 Απριλίου. Οι επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις που εισάγουν οχήματα αναμένονται στις 3 Απριλίου ενώ οι φόροι στα ανταλλακτικά θα αρχίσουν τον Μάιο ή αργότερα.
H απόφαση έχει προκαλέσει επικρίσεις από ηγέτες άλλων χωρών, οι οποίοι προειδοποιούν για αντίποινα και ανησυχίες για πιθανές αυξήσεις τιμών για τους καταναλωτές.
Σε ερώτημα για το μήνυμά του προς τους επικεφαλής των αυτοκινητοβιομηχανιών, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε: «Το μήνυμα είναι: «Συγχαρητήρια, αν φτιάξετε το αυτοκίνητό σας στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα βγάλετε πολλά χρήματα γιατί αν φτιάξετε το αυτοκίνητό σας στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει δασμός».
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε επίσης ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να διαπραγματευτεί τους δασμούς μόνο «εάν οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να μας δώσουν κάτι μεγάλης αξίας».
Επιπλέον ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να καθυστερήσει περαιτέρω την επιβολή του μέτρου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η «επικίνδυνη» οδήγηση του Τραμπ - Οι δασμοί που οδηγούν σε αχαρτογράφητα νερά
Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με επιχορήγηση 17.500 ευρώ: Πώς θα υποβάλετε αίτηση
01:00
Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ μέσω e-ΕΦΚΑ - Ποιες οι νέες δυνατότητες
00:30
Περισσότεροι από 1700 Αφρικανοί πολεμούν για την Ρωσία στα μέτωπα της Ουκρανίας
23:59
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις 27 Φεβρουαρίου και 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου
23:49