Θανατική ποινή θα προτείνουν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ για τον Λουίτζι Μαντζιόνι
Ο Λουίτζι Μαντζιόνι
Curtis Means/ APΤην επιβολή της εσχάτης των ποινών θα ζητήσουν οι εισαγγελείς των ΗΠΑ για τον Λουίτζι Μαντζιόνι, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον CEO της UnitedHealthcare, Μπράιαν Τόμσον τον Δεκέμβριο του 2024.
Η γενική εισαγγελέας Παμ Μπόντι είπε σε δήλωσή της την Τρίτη (1/4) ότι έδωσε εντολή στον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Μάθιου Ποντόλσκι να ζητήσει την επιβολή θανατικής ποινής για την - όπως τη χαρακτήρισε - «προμελετημένη, εν ψυχρώ δολοφονία».
Η συνήγορος υπεράσπισης του Μαντζιόνε, Κάρεν Φρίντμαν Ανιφίλο, είπε ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με το υπουργείο Δικαιοσύνης για την απόφαση, όπως μεταδίδει το CNNi.
Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι ο Μαντζιόνι είχε κίνητρο να σκοτώσει τον CEO, λόγω θυμού με τις ασφαλιστικές εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ.
Ο Μαντζιόνε βρίσκεται αντιμέτωπος με 11 κατηγορίες στη Νέα Υόρκη, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας πρώτου βαθμού και της δολοφονίας ως εγκλήματος της τρομοκρατίας.
Αν καταδικαστεί για όλες τις κατηγορίες, θα βρισκόταν αντιμέτωπος με την υποχρεωτική έκτιση ποινής ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης.
Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν επίσης κατηγορήσει τον κ. Μαντζιόνε για χρήση πυροβόλου όπλου για να διαπράξει φόνο και διακρατική καταδίωξη με αποτέλεσμα τον θάνατο. Αυτές οι κατηγορίες είναι που μπορεί να τον οδηγήσουν σε θανατική ποινή.
Δεν έχει ακόμη καταθέσει ένσταση για αυτές τις κατηγορίες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λουίτζι Μαντζιόνι: Άγριος δολοφόνος για τη Δικαιοσύνη, λαϊκός ήρωας για την κοινή γνώμη
Ψάθα: Συνελήφθη αδερφός αντιδημάρχου - Έσπασε το μπλόκο της ΕΛΑΣ στο σημείο της συντριβής
11:30
Κύκλωμα λαθρεμπορίας κοραλλλιών ξεσκεπάστηκε στην Σκόπελο - Στα 800.000 ευρώ η αξία τους
11:28
Πηγές υπ. Πολιτικής Προστασίας:Η διερεύνηση της σύγκρουσης των ελικοπτέρων δεν εμπίπτει στον ΕΟΔΑΣΑΜ
11:16
Τράπεζα Κύπρου: Στα 252 εκατ. τα καθαρά κέρδη Α' εξαμήνου
11:14