Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας: Η Ευρώπη θα απαντήσει με αναλογικό τρόπο σε πιθανούς δασμούς Τραμπ
O υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Μαρκ Φερατσί.
AP PhotoΗ Ευρώπη θα απαντήσει με αναλογικό τρόπο στην πιθανή επιβολή δασμών από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά δεν θα κλιμακώσει τις εντάσεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Μαρκ Φερατσί.
«Η Ευρώπη τάσσεται πάντα υπέρ της διαπραγμάτευσης και του κατευνασμού των πνευμάτων, επειδή οι εμπορικοί πόλεμοι, όπως γνωρίζετε, έχουν μόνον χαμένους», δήλωσε ο Φερατσί στον ραδιοσταθμό RMC.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα σαρωτικούς νέους δασμούς στους παγκόσμιους εμπορικούς εταίρους της χώρας του, πράγμα που προκαλεί ανησυχίες για αυξήσεις τιμών και που είναι πιθανόν να προκαλέσει την εφαρμογή ανταποδοτικών μέτρων από άλλες χώρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την Λεπέν
Στο Παρίσι αύριο ο Χακάν Φιντάν για συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών
Πλοίο που κατευθυνόταν προς την Ουκρανία επλήγη στα ανοιχτά των ρουμανικών ακτών
13:53
Συνελήφθη στη Ρόδο 38χρονος διεθνώς διωκόμενος με Ερυθρά Αγγελία της Interpol
13:44
Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ξάφνιασε θαυμαστές των Beatles στο Λίβερπουλ
13:33
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα ηγετική δύναμη στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
13:26