ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Οργή για τον βομβαρδισμό αυτοκινητοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

ΟΗΕ: Οργή για τον βομβαρδισμό αυτοκινητοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία
Φορτηγά που ήλθαν από την συνοριακή πόλη Ρεϊχανλί (Reyhanlı) στην επαρχία Χατάι (Hatay) περιμένουν στη σειρά για να περάσουν από το χωριό Τσιλβέγκιοζου (Cilvegözü), πέντε χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της τουρκικής πόλης, στο διασυνοριακό πέρασμα του Μπαμπ Αλ Χάουα (Bab al-Hawa) στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2016 REUTERS/Osman Orsal

Την οργή του εξέφρασε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα (Staffan de Mistura) για την αεροπορική επιδρομή που έπληξε νωρίτερα σήμερα το βράδυ αυτοκινητοπομπή, η οποία μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν προς το Χαλέπι.

«Η οργή μας για αυτήν την επίθεση είναι πελώρια... Η αυτοκινητοπομπή ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας εξασφάλισης αδειών και προετοιμασιών για να βοηθήσουμε αμάχους που βρίσκονται αποκλεισμένοι», τόνισε ο Μιστούρα με ανακοίνωση του που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μέσω εκπροσώπου του στη Γενεύη.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών είχε αναφέρει ότι αυτοκινητοπομπή επλήγη από βομβαρδισμούς.

Το κομβόι ταξίδευε προς την πόλη Ουρούμ Αλ Κούμπρα (Urum al-Kubra) στην επαρχία του Χαλεπιού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως συριακά ή ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, λίγες ώρες μετά την λήξη της εκεχειρίας που είχε ανακοινώσει ο συριακός στρατός.

Η εκπρόσωπος του οργανισμού δεν επιβεβαίωσε αν επρόκειτο για αεροπορική επίθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ