Η Ουγγαρία αποχωρεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Το κτήριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Peter DejongΤην αποχώρηση της από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έκανε γνωστή η Ουγγαρία την Πέμπτη (3/4) η οποία συνέπεσε με την επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Αφού το ΔΠΔ εξέδωσε τον Νοέμβριο του 2024 ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Νετανιάχου για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει επισκεφθεί μόνο τις ΗΠΑ, ένθερμο υποστηρικτή του που δεν είναι μέλος του Δικαστηρίου, όμως ποτέ μια χώρα που έχει υπογράψει το Καταστατικό της Ρώμης.
Ο Όρμπαν είχε προσκαλέσει τον Ισραηλινό ηγέτη μόλις εκδόθηκε το ένταλμα τον περασμένο Νοέμβριο, λέγοντας ότι η απόφαση δεν θα είχε «κανένα αποτέλεσμα» στη χώρα του. Τον Νοέμβριο, οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είπαν ότι υπήρχαν «βάσιμα επιχειρήματα» ότι ο Νετανιάχου έφερε «ποινική ευθύνη» για φερόμενα εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Ο Νετανιάχου καταδίκασε την απόφαση του ΔΠΔ ως «αντισημιτική».
Πηγές ΥΠΑΑΤ: Ανοίγει 9-27 Φεβρουαρίου το ΟΣΔΕ για διορθώσεις στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2024-2025
21:12
Κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων αύριο στον Πύργο λόγω της κακοκαιρίας
21:03
Η εταιρεία που «ανέστησε» τον Dire wolf θα παγώσει βιολογικό υλικό από χιλιάδες απειλούμενα είδη
20:54
Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 6 ετών και 4 μηνών σε πρώην σωφρονιστικό υπάλληλο για βιασμό
20:46