«Παραμείνετε ενωμένοι» καλεί την ΕΕ ο Μακρόν ως «μαζική» απάντηση στους δασμούς Τραμπ
Στιγμιότυπο από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Ελιζέ (Φώτο Αρχείου)
(Sarah Meyssonnier/Pool via AP)Τη «βάναυση και αβάσιμη απόφαση» μετά τους τελωνειακούς δασμούς που ανακοίνωσε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, καταδίκασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κάνοντας λόγο για ένα σοκ στο παγκόσμιο εμπόριο και για μέτρα με άκρως σοβαρές συνέπειες για την ευρωπαϊκή οικονομία.
«Ένα είναι βέβαιο: μετά τις βραδινές αποφάσεις, η αμερικανική οικονομία και οι Αμερικανοί, είτε επιχειρήσεις είτε πολίτες, θα βγουν πιο αδύναμοι από χθες και φτωχότεροι», δήλωσε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος, καλώντας τους Ευρωπαίους να «παραμείνουν ενωμένοι».
Μιλώντας σε συνάντηση ηγετικών στελεχών βιομηχανιών που πλήττονται από αυτούς τους αμερικανικούς δασμούς, ο Μακρόν προανήγγειλε ότι η απάντηση στους δασμούς θα είναι «περισσότεροι μαζική» από τα προηγούμενα αντίμετρα στους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ισχυρή πτώση 1,77% μετά τους δασμούς Τραμπ - Στα 221,24 εκατ. ευρώ ο τζίρος
Κατακόρυφη πτώση στη Wall Street λόγω των νέων δασμών Τραμπ
Λευκός Οίκος για πτώση Wall Street: «Εμπιστοσύνη στον Τραμπ» - Υπομονή συστήνει ο Βανς
«Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε - Ο ασθενής επέζησε»: Η πρώτη αντίδραση Τραμπ για τους δασμούς
Συνεχείς αναζωπυρώσεις στη φωτιά στη Βάρδα Ηλείας - Κάηκαν λιοστάσια, κινδύνεψε εκκλησάκι
18:50
Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας αύριο σε δασικές περιοχές λόγω υψηλού κινδύνου φωτιάς
18:50
Αριστεία Μποδοσάκη: Στους διεθνείς επιστήμονες Χρ. Παπαδημητρίου και Πηνελόπη Κουγιανού Goldberg
18:40
Γερμανία: Στους έξι οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε κέντρο νεότητας - Προσωπικά τα κίνητρα
18:34