Μελόνι: Θα στηρίξουμε επιχειρήσεις που μπορεί να πληγούν από τους δασμούς Τραμπ
IΗ πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι στις Βρυξέλλες
AP Photo/Omar HavanaΣτη δέσμευση να προστατεύσει τις επιχειρήσεις που θα υποστούν συνέπειες, από την επιβολή των δασμών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προχώρησε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.
Η Μελόνι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία σοβαρή διπλωματική πρόκληση ισορροπίας καθώς η ίδια, είναι σύμμαχος του Τραμπ, ενώ θα πρέπει να προστατεύσει τον εξαγωγικό τομέα της Ιταλίας που θα υποφέρει από την επιβολή δασμών 20% στα ευρωπαϊκά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ.
«Φυσικά δεν συμφωνούμε με την απόφαση των ΗΠΑ, αλλά είμαστε έτοιμοι ν’ αναπτύξουμε όλα τα εργαλεία -τόσο σε επίπεδο διαπραγματεύσεων, αλλά και οικονομικά- που είναι αναγκαία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των τομέων που θα μπορούσαν να πληγούν», δήλωσε η Μελόνι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της, σε ένα συνέδριο του κόμματος της Λέγκας, που είναι κυβερνητικός σύμμαχος της.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι δασμοί Τραμπ δοκιμάζουν την ενότητα της Ε.Ε. - Ποια αμερικανικά προϊόντα μπαίνουν στο στόχαστρο
Εμπορικός πόλεμος και οικονομική ύφεση - Τα σενάρια και οι πιθανότητες
Ξεκίνησε η είσπραξη από τα αμερικανικά τελωνεία των δασμών 10% του Τραμπ
Στους δρόμους οι Αμερικανοί για τις πολιτικές Τραμπ - Διαδηλώσεις σε ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη
Cook the Mountain: Όταν η αλπική κουζίνα γίνεται αφορμή για ουσιαστικά βιώσιμη υψηλή γαστρονομία
10:36
Πέπλο ομίχλης κάλυψε τη Θεσσαλονίκη - Τι ισχύει για τις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
10:27
Γεμίζει ο Μόρνος: Ξεπέρασε τα 311 εκατ. κυβικά σε διάστημα λίγων μηνών - Ανάσα για τους Αθηναίους
10:20
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Στόχος η δημιουργία του πρώτου ελληνικού πανεπιστημίου στις ΗΠΑ
10:07