ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρά τώρα: Σταματήστε να φιλάτε τα κοτόπουλα

Σοβαρά τώρα: Σταματήστε να φιλάτε τα κοτόπουλα

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προειδοποιεί: σταματήστε να φιλάτε τα κοτόπουλά σας.

Τα κρούσματα σαλμονέλας αυξάνονται ραγδαία εξαιτίας των οικόσιτων κοτόπουλων καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν στραφεί στην... εκτροφή των συμπαθητικών πουλερικών. Πώς όμως μπορεί κανείς να αρρωστήσει από σαλμονέλα;

Το 13% των περιπτώσεων ανθρώπων που κόλλησαν σαλμονέλα από κοτόπουλα, υπολογίζεται πως έγινε από... πιο στενή επαφή. Σύμφωνα με έρευνα του CDC τα φιλιά είναι ο κύριος παράγοντας εξάπλωσης της ασθένειας.

«Οι περισσότερες επαφές συνέβησαν στο σπίτι του ασθενούς και περιελάμβαναν συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, όπως το να κρατούν τα πουλερικά μέσα στο σπίτι τους και η στενή επαφή, πχ οι αγκαλιές και τα φιλιά προς τα πτηνά» λέει το CDC σύμφωνα με τις περιπτώσεις που εξέτασε.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως η αγάπη για τα κοτόπουλα δεν σταματάει εκεί. Το 49% των ασθενών που μελέτησε το Κέντρο είπαν πως είχαν αγκαλιάσει μικρά κοτοπουλάκια και το 46% κρατάει τα κοτόπουλα μέσα στο σπίτι τους. Υπάρχει και ένα 10% όμως που είπε πως κρατούν τα πτηνά μαζί τους, μέσα στο ίδιο τους το υπνοδωμάτιο.

Απίστευτο.

CDC report crushes your chicken-kissing dreams, by AJ Willingham

ΔΗΜΟΦΙΛΗ