Η Ιταλία «ξεπαγώνει» παλαιότερη λίστα με δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα
O Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι
(AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)Λίστα με αμερικανικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν δασμοί που θα τεθούν σε ισχύ από τις 15 Απριλίου, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η Ιταλία.
«Από τις 15 Απριλίου πρόκειται να ισχύσει μια λίστα με αμερικανικά προϊόντα στα οποία θα επιβληθούν δασμοί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.
«Πρόκειται για μια παλιά λίστα, η οποία έχει παγώσει. Εγώ ζήτησα να υπάρξει αναβολή, αλλά μου φαίνεται ότι η θέση που υπερισχύει είναι να ξεκινήσουμε στις 15 του μηνός», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας, στο περιθώριο του έκτακτου συμβουλίου των υπουργών Εμπορίου της ΕΕ.
Παράλληλα, εξήγησε ότι η κατάρτιση της λίστας αυτής θα ολοκληρωθεί το πολύ μέχρι αύριο και ότι ο ίδιος ζήτησε να μην συμπεριλαμβάνει το ουίσκι. «Το δεύτερο κύμα αντίμετρων θα πρέπει να μπει σε ισχύ στα μέσα Μαΐου, αλλά υπάρχει ακόμη χρόνος για να διαπραγματευθούμε», ολοκλήρωσε ο Ταγιάνι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Παζάρι» της Ευρώπης για τους δασμούς Τραμπ: Τι πρότεινε η Φον ντερ Λάιεν στην Ουάσινγκτον
«Σεισμός» στις αγορές με οδηγό τις ΗΠΑ - Γκρεμίζεται η Wall Street
Ντάιμον - JP Morgan: Οι δασμοί θα αυξήσουν τον πληθωρισμό και θα επιβραδύνουν την οικονομία
Οι τρεις επιλογές της Ευρώπης απέναντι στους δασμούς του Τραμπ - Ποια είναι η πιο πιθανή λύση
Πυροβολισμοί στα Άνω Λιόσια σε κατάστημα χαλιά - Εντοπίστηκαν 10 κάλυκες
07:23
Ένταση στα Εξάρχεια τη νύχτα - Συγκρούσεις με ΜΑΤ και ρίψη μολότοφ και χημικών
07:14
ΤΟ ΑΙ, Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ DATA CENTERS: Παπαστεργίου στο CNN Greece: Έρχονται όρια στη χρήση των κοινωνικών δικτύων από ανήλικους
07:05
Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού: Βροχές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
07:00