Τραγωδία στον Άγιο Δομίνικο: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από κατάρρευση οροφής κλαμπ
Ανανεώθηκε:
Διασώστες σε κατάρρευση κτηρίου (φωτογραφία αρχείου)
Argentina's Federal Police via APΤραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, Σάντο Ντομίνγκο, όταν η οροφή γνωστού νυχτερινού κέντρου κατέρρευσε με αποτέλεσμα τουλάχιστον 44 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 150 να τραυματιστούν.
Ομάδες διάσωσης εργάζονται πυρετωδώς για την ανάσυρση των θυμάτων και την παροχή βοήθειας στους τραυματίες.
Οι αρχές ερευνούν ως πιθανες αιτίες της κατάρρευσης τη στατική ασφάλεια του κτηρίου και τις ενδεχόμενες παραλείψεις στην κατασκευή ή συντήρηση του χώρου.
Το πολύνεκρο δυστύχημα πάντως, αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερες κατασκευαστικές ρυθμίσεις και ελέγχους στα κτήρια που φιλοξενούν παρόμοιες δραστηριότητες.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να παρέχει βοήθεια στους τραυματίες και να ερευνήσει σε βάθος το περιστατικό, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.
Κικίλιας για Χίο: Δεν προκύπτει ότι υπήρξε pushback - Τι είπε για την θερμική κάμερα
15:01
Τζέφρι Επστάιν: H Νορβηγία ερευνά την εμπλοκή πολιτικών και δημοσίων λειτουργών της
14:57
Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ακόμη 97 στρατιωτικοί κτηνίατροι «επιστρατεύονται» για την πρόληψη
14:57
Τι καθιστά το TikTok εθιστικό - «Κίτρινη κάρτα» από την Κομισιόν λόγω του σχεδιασμού του
14:52