Νέες συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Απριλίου
Από τις συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας στο Ριάντ τον περασμένο φεβρουάριο
(Evelyn Hockstein/Pool Photo via AP)Νέος γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στο ρωσικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, όπως δήλωσε διπλωματική πηγή στο Reuters.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ πραγματοποίησαν συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη που αποτέλεσαν ένα πρώτο τεστ για την προσπάθεια των δύο χωρών να «ζεστάνουν» τις διμερείς σχέσεις.
Νωρίτερα την Τρίτη, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι αντιπροσωπείες από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ θα συναντηθούν για διαβουλεύσεις στην Κωνσταντινούπολη τις επόμενες ημέρες, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Αλεξάντερ Νταρτσίγιεφ, ο οποίος διορίστηκε πρόσφατα ως πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ θα είναι η αναπληρώτρια υφυπουργός Εξωτερικών Σονάτα Κούλτερ, ανέφερε το TASS.
Και οι δύο αντιπροσωπείες θα απαρτίζονται μόνο από διπλωμάτες και οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην ομαλοποίηση των εργασιών των διπλωματικών αποστολών και των δύο χωρών, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με το TASS.
Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν τον Φεβρουάριο στη Σαουδική πρωτεύουσα Ριάντ , όπου συμφώνησαν να διερευνήσουν τις «οικονομικές και επενδυτικές ευκαιρίες» που θα μπορούσαν να προκύψουν για τις χώρες τους από το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, που ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσέγγισης με τη Μόσχα που επιδιώκει η νέα κυβέρνηση Τραμπ.
SPONSORED
Με μουσική και εικόνες «ταξιδεύει» τον Μάιο στην πόλη το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων - Το πρόγραμμα
12:36
Βρετανία: Αθωώθηκε η πρώην αντιπρόεδρος Άντζελα Ρέινερ - Ανοίγει ο δρόμος για διαδοχή του Στάρμερ
12:34
Επιστολή 10 πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ με βολές κατά Μητσοτάκη
12:31
Ανάφη: Μια αντλία πυρόσβεσης, ένα σχολείο και το μήνυμα ότι τα ακριτικά νησιά δεν είναι μόνα
12:30