Φρίντριχ Μερτς: Η Γερμανία αποκτά κυβέρνηση έτοιμη για δράση
Ο Πρόεδρος του κόμματος και της παράταξης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Φρίντριχ Μερτς στην παρουσίαση της συμφωνίας για τον σχηματισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης
ΑΠΕ ΜΠΕΟ αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και κατά πάσα πιθανότητα μελλοντικός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς περιέγραψε ως «πολύ ισχυρό και σαφές μήνυμα» προς τους πολίτες της Γερμανίας και προς τους εταίρους της χώρας, την συμφωνία της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) για τον σχηματισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. «Η Γερμανία αποκτά μια κυβέρνηση έτοιμη για δράση», δήλωσε.
Αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της χώρας, το μέλλον των πολιτών της και το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε ο Φρίντριχ Μερτς και τόνισε ότι αυτό, σε συνδυασμό με τις διεθνείς συνθήκες, αποτέλεσε επιπλέον πίεση προκειμένου να ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις και οι πλέον αξιόπιστες.
Στην μελλοντική κυβέρνηση, από πολιτικούς του CDU θα στελεχωθούν τα υπουργεία Οικονομίας και Ενέργειας, Εξωτερικών, Παιδείας και Οικογένειας, Υγείας, Συγκοινωνιών, Ψηφιακής Μετάβασης-Εκσυγχρονισμού του Κράτους, από την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) τα υπουργεία Εσωτερικών, Έρευνας, Τεχνολογίας και Διαστήματος, ενώ το SPD θα αναλάβει τα υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 'Αμυνας, Περιβάλλοντος, Προστασίας Κλίματος και Περιβάλλοντος, Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Δόμησης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γερμανία: Οριστικοποιήθηκε συμφωνία «μεγάλου» κυβερνητικού συνασπισμού CDU/CSU με το SPD
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φιλέτο γαύρου σε ηλιέλαιο
16:45
Αγρότες: Κανονικά η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου
16:44
Στο αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Η ανάρτησή της για το προσωπικό
16:43
Παναθηναϊκός: «Η ΚΑΕ αποκλείστηκε από τα κονδύλια ενεργειακής αναβάθμισης ΠΡΙΝ υπογραφεί η σύμβαση»
16:38