Εξοικονόμηση 150 δισ. δολαρίων αναμένει ο Μασκ στο δημόσιο των ΗΠΑ
Ο Ίλον Μασκ
APΜετά τις περικοπές και απολύσεις που έχει ανακοινώσει στο ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ ο Ίλον Μασκ, ανακοίνωσε την Πέμπτη (10/4) ότι κατάφερε να «εξοικονομήσει» στο δημόσιο 150 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι αναμένουμε εξοικονόμηση 150 δισεκ. δολαρίων το οικονομικό έτος 2026 χάρη στη μείωση της σπατάλης και της απάτης» τόνισε ο πολυδισεκατομμυριούχος απευθυνόμενος στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου ανοικτού στον Τύπο.
Υπενθυμίζεται ότι, για το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος, το οικονομικό έτος 2026 ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2025 κι ολοκληρώνεται την 30ή Σεπτεμβρίου 2026.
Σύμφωνα με τον Ίλον Μασκ, οι περικοπές θα φέρουν «καλύτερες υπηρεσίες για τους Αμερικανούς».
Αξίζει να σημειωθεί πως, ο επικεφαλής επιτροπής της προεδρίας των ΗΠΑ για την «κυβερνητική αποτελεσματικότητα» (DOGE), διεμήνυε πως ο προϋπολογισμός του ομοσπονδιακού κράτους, που ανέρχεται περίπου σε τρισεκατομμύρια δολάρια σήμερα, θα μειωνόταν κατά δύο τρισεκατομμύρια δολάρια. Τον Ιανουάριο ανέφερε πως η εξοικονόμηση ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίου ήταν «σούπερ αποτέλεσμα».
Πρωτοχρονιά στην Περιφέρεια Αττικής: Το εορταστικό πρόγραμμα σε Πεδίον Άρεως και Πάρκο Τρίτση
12:02
Δημοψήφισμα για το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων ζητά εκ νέου ο Ζελένσκι
11:57
Πωλήθηκε το εμβληματικό σπίτι του «Moonstruck» στο Μπρούκλιν από την Έιμι Σούμερ (pics)
11:53
Tσιάρας: Παρατείνουμε τη χαμηλή τιμή στο αγροτικό ρεύμα - Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο
11:53