ΚΟΣΜΟΣ

Φορτηγό με βαρύ οπλισμό συνόδευε την αυτοκινητοπομπή στο Χαλέπι, αποκαλύπτει η Μόσχα

Φορτηγό με βαρύ οπλισμό συνόδευε την αυτοκινητοπομπή στο Χαλέπι, αποκαλύπτει η Μόσχα
Δύο άντρες περνούν με τη μοτοσυκλέτα τους από το δρόμο όπου το βράδυ της προηγούμενης ημέρας χτυπήθηκε αυτοκινητοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Ουρούμ Αλ Κούμπρα (Urum al-Kubra), δυτικά του Χαλεπίου, την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 REUTERS/Ammar Abdullah

Ο ρωσικός στρατός έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο σήμερα που κατέγραφε την κίνηση της αυτοκινητοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και δέχθηκε επίθεση αργά το βράδυ της Δευτέρας στην επαρχία του Χαλεπιού.

Στις εικόνες αυτές φαίνεται ότι ένα φορτηγό, στο οποίο επέβαιναν μαχητές και ρυμουλκούσε οπλισμό μεγάλου διαμετρήματος, συνόδευε την αυτοκινητοπομπή.

Το βίντεο μεταδόθηκε από τον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossyia 1 και συνοδευόταν από σχολιασμό του εκπρόσωπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγου Ίγκορ Κονασένκοφ (Igor Konashenkov).

«Η ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού –που κατέγραψαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την κίνηση της αυτοκινητοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια κατά μήκος των περιοχών του Χαλεπιού, οι οποίες ελέγχονται από μαχητές– έδειξε νέες λεπτομέρειες. Φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο ότι ένα φορτηγό των τρομοκρατών που ρυμουλκούσε όπλο μεγάλου διαμετρήματος κινείται μαζί με την αυτοκινητοπομπή», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος καλύπτει ποιον: είτε το φορτηγό που έφερε τον οπλισμό καλύπτει το κομβόι με τους εθελοντές της ομάδας Λευκά Κράνη, είτε το ανάποδο», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ