Τραγωδία στον ποταμό Κονγκό: Τουλάχιστον 148 νεκροί από φωτιά σε ξύλινο πλοίο
Ποταμόπλοιο στον ποταμό Κονγκό (φωτογραφία αρχείου)
(AP Photo/John Bompengo)Τραγωδία στον ποταμό Κονγκό, με τουλάχιστον 148 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, από φωτιά που ξέσπασε σε ξύλινο μηχανοκίνητο πλοίο το οποίο στη συνέχεια ανατράπηκε.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες Παρασκευή το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο αξιωματούχους εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται μετά την πυρκαγιά και την ανατροπή του πλεούμενου που μετέφερε κάπου «500 ανθρώπους».
Ο γερουσιαστής Jean-Paul Boketsu Bofili από την επαρχία Equateur δήλωσε ότι στο πλοίο επέβαιναν 500 άνθρωποι, προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, περισσότεροι από 150 επιζώντες που πάσχουν από εγκαύματα τρίτου βαθμού βρίσκονται χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια».
Η πυρκαγιά ξεκίνησε καθώς μια γυναίκα μαγείρευε στο σκάφος, δήλωσε ο επίτροπος του ποταμού.
Πολλοί επιβάτες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, πέθαναν αφού πήδηξαν στο νερό χωρίς να μπορούν να κολυμπήσουν, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Περισσότεροι από 100 επιζώντες μεταφέρθηκαν σε ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο στο τοπικό δημαρχείο, ενώ όσοι είχαν εγκαύματα μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία.
Τα δυστυχήματα με πλοία είναι συχνά στο Κονγκό, όπου τα πρότυπα ασφαλείας είναι συχνά χαλαρά και τα σκάφη είναι συνήθως υπερπλήρη.
Αγρότες: Ομαλοποιείται η έξοδος εκδρομέων - Ανοιχτά σε Ριτσώνα, Θήβα, «κλειστά» σε Λάρισα, Καρδίτσα
19:31
Ο καιρός των Χριστουγέννων: Κάλαντα με ομπρέλες, χειμώνας από την Παρασκευή
19:20
Ο ρωσικός στρατός προελαύνει στην πόλη Σιβέρσκ - Οπισθοχώρησαν τα ουκρανικά στρατεύματα
19:09
Υπουργικό: Οι εξήντα σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις - Τα έργα και οι επενδύσεις εντός 2026
19:01