Ελβετία: Τέλος τα υποχρεωτικά φροντιστήρια για κατόχους σκύλων
Καταργήθηκε από την ελβετική Βουλή ο νόμος που προέβλεπε υποχρεωτικά «μαθήματα αγωγής» για τους πολίτες που αποκτούσαν για πρώτη φορά σκύλο.
Όπως αναφέρει το BBC πρόσφατα δημοσιεύθηκε μια έκθεση που ανέφερε πως η νομοθεσία που προέβλεπε μαθήματα εκπαίδευσης αλλά και θεωρίας δεν είχε αποτελεσματικότητα. Δηλαδή δεν μειώθηκαν τα περιστατικά με δαγκώματα σκύλων ,ενώ σύμφωνα με έκθεση περίπου ένας στους πέντε ιδιοκτήτες δεν παρακολουθούσε τα μαθήματα.
Ο νόμος είχε ψηφιστεί το 2008. Τρία χρόνια νωρίτερα, η χώρα είχε συγκλονιστεί από το θάνατο ενός μικρού αγοριού από επίθεση σκύλων ράτσας πίτμπουλ στη Ζυρίχη.
Καταργήθηκε σε μια αμφίρροπη κοινοβουλευτική διαδικασία με 93 ψήφους υπέρ της κατάργησης και 87 κατά.
Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέν Μπερσέ υπερασπίστηκε το νόμο, λέγοντας ότι τα πράγματα είχαν βελτιωθεί. «Υπάρχει κόσμος που οδηγεί Ι.Χ. χωρίς δίπλωμα, αλλά αυτό δεν είναι λόγος να καταργήσουμε τις εξετάσεις» ανέφερε χωρίς να πείσει την πλειοψηφία των βουλευτών.
To SUPERSTAR επιστρέφει στη Ραφήνα με καθημερινά δρομολόγια προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο
17:56
Η Άγκυρα κατηγορεί την ΕΕ για έλλειψη αντικειμενικότητας και «Μονόπλευρη ρητορική»
17:53
Φωτιά σε αγροτική έκταση στους Σοφάδες Καρδίτσας
17:51
Κακοκαιρία «Daniel»: Περισσότερες από 5.000 οι άδειες για επισκευή πληγέντων κτηρίων
17:41