Γάζα: Σφάλματα και παραλείψεις αναγνωρίζει το Ισραήλ για τον θάνατο 15 γιατρών και διασωστών
Ερείπια μετά από βομβαρδισμό στη Γάζα
AP Photo/Jehad AlshrafiΗ έρευνα για την ισραηλινή επίθεση κατά την οποία σκοτώθηκαν 15 Παλαιστίνιοι νοσηλευτές και διασώστες τον περασμένο μήνα στη Λωρίδα της Γάζας ανέδειξε «σειρά επαγγελματικών σφαλμάτων» και ένας διοικητής των ισραηλινών στρατιωτών θα παυθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.
«Η έρευνα έφερε στο φως πολλά επαγγελματικά σφάλματα, ανυπακοή στις διαταγές και παράλειψη πλήρους αναφοράς σχετικά με το περιστατικό», αναγνωρίζει ο ισραηλινός στρατός που διευκρινίζει ότι ο υποδιοικητής της ισραηλινής μονάδας που ευθύνεται θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά του.
Οι 14 Παλαιστίνιοι νοσηλευτές και διασώστες σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στις 23 Μαρτίου και θάφτηκαν πρόχειρα επί τόπου.
Τα πτώματά τους ανακαλύφθηκαν μία εβδομάδα αργότερα από τον ΟΗΕ και την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το Ισραήλ έχει μετατρέψει το 30% της Γάζας σε ουδέτερη ζώνη - Αποκλεισμένη κάθε ανθρωπιστική βοήθεια
Στο 1,06% ο πληθωρισμός στα σουπερ μάρκετ - Κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα
16:27
«Παγώνουν» τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών εμπορίας καυσίμων
16:25
Συνελήφθη 22χρονος στα Χανιά με 10 κιλά κάνναβης σε αποθήκη - Είχε στην κατοχή του και όπλα
16:24
Νέο κύμα έξαρσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων σε Ροδόπη και Ξάνθη
16:23