ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Αμερικανικό drone έπληξε την αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ

Μόσχα: Αμερικανικό drone έπληξε την αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Ammar Abdullah

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ένα αμερικανικό drone εμφανίστηκε στην περιοχή όπου επλήγησαν τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής των Ηνωμένων Εθνών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην επαρχία του Χαλεπιού.

Ο υποστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου, τόνισε πως το μη επανδρωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και έφτασε στην περιοχή λίγα λεπτά πριν οχήματα της πομπής πιάσουν φωτιά, ενώ έφυγε περίπου 30 λεπτά αργότερα.

Σημείωσε ακόμα πως τέτοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι οπλισμένα με πυραύλους αέρος και εδάφους.

«Μόνο οι χειριστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών γνωρίζουν τι συνέβαινε εκεί την κρίσιμη στιγμή και ποια αποστολή πραγματοποιούσαν», υπογράμμισε ο Κονασένκοφ σε ανακοίνωση του, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν καταλήγει σε οποιαδήποτε συμπεράσματα σχετικά με την παρουσία των αεροσκαφών.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου επανέλαβε τις διαψεύσεις για οποιαδήποτε εμπλοκή της Ρωσίας στο συμβάν, τονίζοντας πως οι κατηγορίες της Δύσης ότι η Μόσχα ευθύνεται άμεσα ή εμμέσως για το πλήγμα της αυτοκινητοπομπής αποτελούν μια προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή από τον βομβαρδισμό σύρων στρατιωτών που εξαπέλυσαν το Σάββατο αεροσκάφη του δυτικού συνασπισμού δυνάμεων -υπό την ηγεσία των ΗΠΑ- κοντά στο αεροδρόμιο της Ντέιρ Αλ Εζόρ.

Πρόσθεσε δε πως ρωσικά αεροσκάφη δεν βρίσκονταν στην περιοχή εκείνη την στιγμή και δεν πραγματοποίησαν κανένα αεροπορικό βομβαρδισμό εκεί, σημειώνοντας πως η Μόσχα ενημέρωσε τις ΗΠΑ το ίδιο βράδυ για το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ