Υεμένη: Οι Χούθι κάνουν λόγο για 12 νεκρούς σε βομβαρδισμούς που αποδίδουν στις ΗΠΑ
Πυκνός καπνός μετά από βομβαρδισμούς στην Υεμένη
AP PhotoΟι Χούθι στην Υεμένη ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι αεροπορικοί βομβαρδισμοί που απέδωσαν στις ΗΠΑ στην πρωτεύουσα Σανάα είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 30, εν μέσω σχεδόν καθημερινών αμερικανικών πληγμάτων.
«Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 30 τραυματίστηκαν σε πλήγματα του αμερικανού εχθρού στην αγορά Φάρουα και στην ομώνυμη λαϊκή συνοικία», στο κέντρο της Σανάα, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης των Χούθι που επικαλέστηκε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SABA, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για «προκαταρκτικό απολογισμό» των θυμάτων.
Την Παρασκευή, οι Χούθι ανακοίνωσαν πως 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 150 τραυματίστηκαν σε νυχτερινές αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο πετρελαϊκό λιμάνι Ρας Ίσα, στην επαρχία Χοντάιντα, στα υεμενίτικα παράλια στην Ερυθρά Θάλασσα (δυτικά).
Επρόκειτο για την πλέον πολύνεκρη επίθεση που έχει καταγραφτεί από την έναρξη της αμερικανικής στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον του κινήματος ανταρτών αυτού, που υποστηρίζεται από το Ιράν, πριν από δεκαπέντε μήνες. Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ ανέφερε προχθές Σάββατο ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες είναι «σοβαρά ανήσυχος» για τους βομβαρδισμούς αυτούς.
Πέρα από τη Σανάα, στα χέρια των Χούθι από το 2014, αναφέρθηκαν αεροπορικά πλήγματα χθες Κυριακή το βράδυ στις επαρχίες Μαρίμπ (κεντρικά), Χοντάιντα (δυτικά) και Σαάντα (λίκνο και οχυρό των Χούθι, βόρεια), σύμφωνα με το SABA.
Αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στο έδαφος της Υεμένης διεξάγονται από τον Ιανουάριο, αλλά έγιναν σχεδόν καθημερινά περίπου δυο μήνες αφού ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτά της 15ης Μαρτίου είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 53 ανθρώπους, σύμφωνα με το κίνημα των ανταρτών.
Χαρίτσης κατά Τσίπρα: «Ορισμός πολιτικής αποτυχίας η εκλογική συντριβή του το 2023»
17:57
ΕΟΠΥΥ: Η καταγγελία που οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος εικονικών συνταγογραφήσεων
17:53
ΣΤΑΣΥ: Τροποποιήσεις δρομολογίων το Σάββατο (6/12) στο Μετρό με εντολή της ΕΛ.ΑΣ
17:45
Η Νορβηγία αγοράζει και άλλα υποβρύχια για να παρακολουθεί τη ρωσική παρουσία στη Βαλτική
17:37